събота, 17 август 2013 г.

1. Лечебна Глина

 
Глината е естествен природен продукт, който се отличава с екологична и химична чистота. Глината се получава в резултат от изветряне на вулканични скали. Изветряне на скалите е физичен процес, при които, скалите механично се раздробяват  и се превръщат в рехава маса, съставена от късове с различна големина, без промяна в химичния състав. Главните химични компоненти на глините са: SI02 (30-70 %), I!203 (10-40 %) и Н20 (5-15 %), а второстепенните - ТЮ2, Fe203, FeO, MnO, MgO, СаО, K20 и Na20, като понякога съдържанието на Fe203 може да достигне 22 %, а количеството на МдО - 25 % (Дабков, 1969).

От хиляди години Глината  се ползва като лекарство — най-често за външна употреба — през кожата. Глината е удобна за употреба, тъй като лесно се разрежда с вода и се превръща в пластична хомогенна смес, която плътно прилепва към кожата.

Лечебната сила на Глината, инстинктивно се усеща и от животните. Виждали сме как животните обичат да се търкалят в калта, а след това да изстъргват засъхналата кал по дърветата. Те също не случайно, всеки ден  лижат земята. Някои птици се хранят с токсични растения, и консумират Глина за неутрализирането на отровите на растенията които ядат.

Ветеринарите   използват  Глината за лечение на кучета, котки, коне и т.н. за различни заболявания, включително язви, диария, токсини и инфекции. Например Д. Армстронг в книгата си „Водата на живота" описва как с помощта на Глина  и урина е излекувал счупения крак на породист жребец — кракът не само е зараснал успешно, но се е възстановила и козината  и не са останали никакви следи от травмата.
Външно приложение на Глината се основава главно на факта, че тя има отлични топлинно задържащи свойства. Глинолечение се използва за намаляване на болката и зараза, както за хората така и за животните.
Наскоро разбрах, че някои племена в Индонезия ядат Глина за лечение на болки в корема. Ако консумирате Глина, тя ще спомогне за премахване на токсините в храносмилателната система. Язва, Туберкулоза,  Микобактерии, могат да бъдат излекувани с тази терапия.
Дълго време лечението с Глина  било забравено. През последните години, учените отново изследват този уникален природен продукт с доказани неоспорими ползи при лечение на различни заболявания. Използването на Глина  в момента е толкова разпространено, че има клиники в които основно се лекува с нея, дори сериозни тежки заболявания, като туберкулоза и рак. Установено, че Глина има силен антитуморен ефект, който се прилага, както доброкачествени (гуша, матката, рак на гърдата, и т.н.) и злокачествени тумори (рак, левкемия). Може би това се дължи на факта, че съдържа Глината много рядък радиоактивен елемент с голяма сила  —  радий.  При лечение с Глина, тя отдава на тялото радий в естествено състояние, чист вид, и в дози необходими на организма. 
Някои от ползите от Глинотерапията  са за външни рани, колит, диария, хемороиди рани в корема, стомашни проблеми, акне, щитовидна жлеза, остеопороза, анемия, красота, чист вътрешни органи, за борба с паразити, чисти токсините, и анти-излъчване. Можете да прибягвате към Глинолечение по разли-чни начини, като поставите компрес или наложите директно на засегнатата част, при хранене, пиене или вана с Глина. Ако накиснете тялото си за 30 минути в разтвор на Глина, токсични метали в тялото ви ще бъдат  погълната от Глината. Глинестите минерали съдържат някои елементи, които увеличават производството на определени ензими в нашите органи.
















Няма коментари:

Публикуване на коментар