понеделник, 19 август 2013 г.

4. Глината убива болестотворни бактерии



Американски учени изследват ефикасността на френска Глина, използвана от хиляди години за унищожаване на бактерия, която причинява различни заболявания, съобщи ЮПИ.

Има интересни данни за Глината, която лекува инфекции, но това са по-скоро анекдоти, а не научни обяснения, заяви проф. Линда Уилямс от държавния университет на Аризона в Темпе.

Уилямс и Шели Хейдъл координират дейността на три изследователски екипа - от университета на Аризона в Темпе, U.S. Geological Survey и държавния университет на Ню Йоркв Бъфало.

Проф. Уилямс поясни, че от хиляди години хората използват Глина, за да лекуват рани, да облекчат болки при стомашно разстройство и да унищожат чревни глисти.

Макар че тази практика днес е позабравена, увеличената напоследък бактерийна резистентност към антибиотиците е накарала учените да изследват древните терапевтични методи, за да установят каква е ефикасността им.

Започнахме да събираме първите научни данни, които показват защо някои минерали убиват бактериите, а други нямат такъв ефект, увери Уилямс.

Резултатите от новото изследване ще бъдат представени на годишната конференция на Американското геоложко дружество в Денвър. БТА

Поради наличието на многобройни глинени находища лечението с Глина е популярно средство в Русия, България, Сърбия, Германия, Швейцария и други страни. След изкопаване от дълбоките слоевe под земята, тя не създава никакви трудности и колкото е по-дълбоко находището, съдържа по-активни и полезни за човешкото тяло съставки. В България тя е достъпна, и има всички лечебни вещества полезни за човека.

В основата на лечението с Глина лежи  възстановяването на здравите клетки и тяхното укрепване, както и засилване на имунната система. Глината поглъща бактерии и токсини, факт e, че тя е в състояние да поеме всички вредни вещества и да ги изведе от човешкото тяло. Ако химическите лекарствени средства, убиват микробите, и причиняват непоправими щети на тялото, тъй като при въздействието им се засягат и здравите клетки в естествената микрофлора на организма. Използването на Глина като антисептик е напълно безопасно и дори полезно. Глината подпомага тъканите на имунитета и лекува злокачествени клетки, и дори ги подмладява. Съдържа почти всички микроелементи, от които се състои човешкият организъм. Електролитният й състав я прави добър проводник на енергия, затова с нейна помощ тялото може да се освободи от токсините,  и да се снабди с редица полезни  минерали и микроелементи.

Глината е евтино и достъпно лекарство, което може да се използва за различни цели. Според българския народен лечител Иван Йотов: Глината  е дар Божи. С нея той лекува всякакви болести, с изключение на рак 4-а степен, когато мембраната на клетката е разрушена и не може да предаде нечистотиите на Глината .

Глината може да бъде червена, жълта, синя, бяла — цветът зависи от утаечните скали. Съставът на Глината също е различен в зависимост от местността от която е добита. Лекарите препоръчват бялата Глина, известна още като „каолин", да се приема вътрешно при стомашно-чревни заболявания. Използва се и при подсичания, изгаряния, рани.

Авицена лекувал с нея хронична диария, болки в пикочния мехур — тъй като тя изсушава, без да изгаря. Каолинът влиза и в състава на някои препарати за очи.

За лечение е добре да се вземе Глина от местността, в която живее болният. Специалистите определят за най-хубава тази Глина, която след като се разреди с вода,  се утаява бавно.

Глината е известна с адсорбиращите си свойства — водата, в която тя се  утаява, може да се къпят скрофулозни деца, особено когато са физически недоразвити, не растат и не се развиват. Тази вода става за пиене, за готвене; тя подобрява работата на черния дроб, стомаха, чревния тракт; подходяща е за лечение на колит, хемороиди, запек; затоплена, може да се използва за клизми. Приготвя се изключително лесно: вечер преди лягане се сипва 1ч.л. Глина в чаша с вода. На сутринта водата е готова за пиене.

За пречистване от тежки метали, вредни примеси и дори от радиация е достатъчна една шепа Глина на 3-литров буркан с вода.

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар