понеделник, 19 август 2013 г.

Външно приемане на Глина



Преди да започнете Глинотерапия, трябва да знаете някои основни правила:
1. При лечение на фурункули, карбункули и абсцеси пластира с Глина, се държи по 1 час, като е добре да се правят 4 или 6 процедури на ден.
2. При абсцес в устата се поставят сухи пластири на бузата едновременно от външната и от вътрешната страна.
3. Компресите с Глина на тила или върху стомаха, се правят 2-3 пъти седмично с продължителност 20-30 минути, успокояват нервната система.
4. Гаргарата с Глина и солена вода облекчава болките при ангина, възпаления на венците и зъбобол.
5. Студените двучасови компреси са подходящи при бронхиална астма — процедурата се прави 2 или 4 пъти на ден.
6. Отоците на краката спадат с двучасови компреси, в които е добавена и билкова отвара.
7. При възпаление на мозъка или слънчев удар помагат едночасови компреси върху лицето (3-4 пъти дневно). При слънчев удар компресите могат да се поставят и върху корема (2 пъти на ден по 2 часа). Студените компреси върху корема са ефикасни и при запек-2 пъти дневно по 2 часа, а през нощта се държат 2 или 3 часа.
8. Лечението на дерматоза включва както вътрешно приемане на Глина  и билкови отвари, така и външни процедури: маски с глинена каша, която щом изсъхне, се отмива със студена вода.
9. Студените или леко затоплените компреси успокояват състоянието при ревматизъм и невралгии (слагат се 2-3 пъти на ден по 2-3 часа). Същата процедура се прилага и при контузии, а през нощта се прави компрес само с глинена вода.
10. При обща слабост и неврастения се провежда 10-20 дневен курс на лечение с глинена вода (пие се по 1ч.л. Глина на 1 чаша вода).
11. За мигрена помагат топли Глинено вани на краката — 2 пъти на ден по два часа.
12. Болките в гърлото също се успокояват с компреси: 2-3 пъти дневно по 2— 3 часа.
13. При невроза се прилага комплексно лечение: 2-3 пъти на ден се пие глинена вода (1 ч. л. на 1 чаша вода), освен това се поставят компреси на тила (2 — 3 пъти на ден по 1-2 часа).
14. Раните се промиват със солена вода, след което се поставя пластир. Ако раната е инфектирана, пластирите се сменят 6-7 пъти на ден.
15. При камъни в бъбреците е добре 10-12 дни да се пие глинена вода.
16. Лумбагото се лекува със студени пластири (държат се два часа).

 

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар