вторник, 20 август 2013 г.

В търсене на Глина

За глинолечение днес не знаят всички наши сънародници в Русия, особено в южната и част, метода за лечение на Глината  се използва още по времето на господството на Златната орда, както е видно от писмените инструкции на Римската естественик Плиний Стари, който описва в книгите си "прекрасна земя лекува всички рани." Първоначално този метод на лечение на различни заболявания е собственост на традиционната медицина. Дълго време се използвала в Крим под надзора на татарски духовенството и местните лечители. По-късно се присъедини на частни лекари и редица курорти.
Оттогава много време е минало. Сега в цяла Европа, Русия, България има курорти в които се извършва лечението на Глина.
Лечебната сила на Глината до голяма степен зависи от климата на мястото, където се добива него. Най-ефективният от гледна точка на медицината са Глинените находища добивани в южните части на страната. Глината в зависимост от съдържащите се в нея компоненти се предлага в различни цветове. Цвета зависи от примеси на някои минерални соли. В магазините може да се намери бяла, черна, червена, жълта, зелена, сива и синя Глина. Всяка от тези видове се използва в козметиката и медицината. Червената, жълта и сива Глина се откриват по-трудно. Всеки цвят има свой уникален набор от терапевтични качества. За това трябва да обърнем внимание при избора на това козметично средство, защото не всяка Глина е подходяща за определен тип кожа. По този начин, за терапевтични цели най-често се използва бяла, розова и сива Глина. Най-силни терапевтични свойства в последните години е забелязано при сивата Глина. Сивата Глина е най-широко използвана в медицината и козметиката. Тя се използва в чист вид, и се смесва с готварска сол и морски, мая, мед и суроватка,  инфузии на билки.
След обширни изследвания, учените са показали, че лечебните свойства на глини (напр., синя или сива Глина ), се повишават от слънчевата светлина. Къде слънцето е повече? Разбира се, на юг. Въпреки това, жителите на северните райони могат, да подобрят качествата на Глина  като я изложат допълнително на слънце. Това е достатъчно просто, особено ако искате дълго и ефективно да използвате този универсален естествен материал за медицински цели.
За тези, които желаят да направят собствено търсене и добив на Глина, със сигурност полезни на следните съвети: винаги проверявайте точката формация. Как да го направя? Много е просто! Направете прост "компас" (на конец, вържете метал, най-добре гайка), и го насочете на място, където, според вас, се крие слой от Глина, ако е компаса ви започне да се движи, мястото е избрано правилно. Може да се копае. Преди да  пакетирате изложете я за няколко дни на слънце.
Въпреки това, според лекарите, самолечението няма стойност, ако нямаш рецепта от добри приятели, които познават всички свойства на Глината. Тя лепне по ръцете и ги прави мръсни. В такъв случай има достатъчно добри санаториуми, където наред с другите лечебни средства, могат да ви предложат лечение с Глина .
Какви са тези курорти? Например, Евпатория - морски курорт в равнините на степната зона, където хората идват на почивка заедно с децата си. Намира се на брега в близост до езерото Ялта са находищата на лекарствена Глина, която се използва за бани и други. Процедурите , се понася много добре от деца на всички възрасти.
Появата на голям брой курорти и санаториуми, където под постоянно наблюдение от специалисти се прилага лечение с Глина (в комбинация с други процедури), - е доказателство многократно увеличаваща популярността на тази техника, и нейното научно признаване. Нищо чудно, че има отделен клон на медицината, занимаващи се с особеностите на метода, по-специално на лечебните свойства на Глината.
Още в древността са забелязали, че, например, ако поставите 1с.л. чиста Глина в 1л. мляко, дори и на топло, млякото не се вкисва за няколко дни. За разлика от всички химически антисептици, който убива не само бактериите, но също така засягат здравите клетки, Глината премахва бактериите и техните токсини в организма създава имунитет срещу нови инфекции и обновяват клетките.
Според д-р Шлагер от Мюнхен, "Глината поглъща всички видове вътрешни токсини, детоксира и обезпаразитява всички патогени." Добавете към това, че съдържа всички необходими минерали и микроелементи за тялото в най-лесно смилаема пропорция и съчетание.
Въпреки това, не всяка маса, взета от земята, може да бъде панацея за редица заболявания, от акне до ревматизъм. За да не се път очаровате, първо трябва да се запознаете със свойствата на Глината. Или да разчитате на мнението на експерти при покупка.
Тези, които могат да се похвалят с богат опит в областта на лечението с Глина (например положителни резултати от лечението на някои заболявания) вероятно предпочитат независимо търсене.
И така, къде точно да се търси това чудо Глина ?
Както вече бе споменато по-горе, тя е, навсякъде. Можете да я намерите в местата, където земята се пука, като например кариери, в близост до тухлени фабрики. Дори в градината понякога е достатъчно, за да се изкопае дупка 3 метра дълбока, за да се намери добра Глина. В аптеките продават бяла Глина (каолин), използвана за язви и кожни заболявания под формата на прах , пасти, мазила.
Препоръчваме да закупите лечебна Глина  от аптеките още и защото някои видове изискват специално третиране преди употреба, което е трудно да се получи един неопитен човек.Глината помагаща за много болести, по-специално ставите, се добива в мочурливи области.. По този начин най-добрият начин да получите лечебна Глина  остава покупката от аптеката, а и в същото време получавате и подходящ съвет.
Ако имате достатъчно пари, можете да отидете в някоя известен курорт. Например, Биариц - луксозен европейски курорт, път положен на няколко километра от границата с Испания. Чести гости тук са били членове на руското кралско семейство.
Биариц – известен морски курорт, който се намира в най-известните далеч отвъд границите на Франция институт по таласотерапия. Там за първи път е път работен метод за лечение с път реден в морска вода и бяла Глина . Сместа се загрява до температурата на тялото, при които кожата абсорбира всички готови минерали. Терапевтични курсове, в които, в допълнение към лечението с Глина , са хидротерапия, масаж, използването на водорасли и кал, и за около една седмици терапията дава добри резултати.Друг добре познато курортно място е Тунис. Суса, е центъра на таласотерапия. Там използват морска Глина, богата на различни хранителни вещества. Всички методи, са основани на използването на морска вода, водорасли и Глина .
Курортен комплекс Монтекатини Терме (град, на 40 км от Флоренция) е известен, на европейските туристи със своите лечебни минерални и кални бани. Всеки от деветте различни минерални извори за техните лечебни свойства, както и Глина, в изобилие около тях намира. Тя се събира и изпраща в италианска фабрика, в която приготвя световно известни козметични продукти.
В миналото, лекарите изпращали богати пациенти, за лечение в Баден-Баден. Курортът в подножието на Шварцвалд е известен със своите термални извори. Местната минерална вода облекчавала много заболявания. Но не само това. Местните хора често могат да се видят зад интересно занимание - събиране на проби от Глина близо до горещите извори. Спретнато опаковани в специално подготвени за тази торбички, те ги продават на туристи, предоставяйки дузина други полезни препоръки. Така че, тези които искат да научат за този метод на лечение на различни заболявания чрез Глинотерапия, откриват многобройни начини и възможности. Според желанието си може да иде в, в район където със сигурност има чудотворната Глина ), и второ, да отида до аптеката и да получите съвет от лекар в относително малка цена , няколко грама от медицински и козметични продукти, и трето, да посетите някой от курортите в където имат път работена собствена лечебна методика.
Най-важното нещо—да вярвате в ефикасността на избрания метод на лечение. Както казват хората, чудотворната Глина проявява своите магически свойства в ръцете на опитен и търпелив човек. Така че, моля, бъдете търпеливи - и смело "извайвайте" вашето здраве

Няма коментари:

Публикуване на коментар