понеделник, 19 август 2013 г.

3. Горчивите растения и Глината

Обикновено задстомашната жлеза се нуждае от горчиви течности, които са толкова неприятни на вкус, че мнозина се отказват от лечението. Вместо през устата тези течности могат да достигат до задстомашната жлеза през кожата.
Подходящи за целта са растения като хвойната, бучинишът, боянката, корените на глухарчето. Могат да се използват както пресни (добре смачкани и изсушени) — билките първо се попарват с вряла вода. На болното място се поставя някое от горепосочените растения, след което се покрива с пластир, приготвен от Глина и сол. Трябва да знаете, че Глината се загрява единствено с нагорещена сол или пясък. Разбира се, не е задължително компресът да бъде горещ — всичко зависи от състоянието на болния, а също и от конкретния случай.
Ще повторя още веднъж, че Глината   може да се комбинира не само с вода, но и с урина, кисело мляко, суроватка, но  с билкови отвари и настойки. Глината наистина е чудодейна, защото не само изтегля ненужните и вредни вещества от тялото, но същевременно го подхранва и снабдява с полезни микроелементи.
 

Няма коментари:

Публикуване на коментар