понеделник, 26 август 2013 г.

Как се приема Глина

Разтворете нужното количество глинен прах със студена вода. Пийте на - глътки, но не и на един дъх. Ако на дъното на чашата, остане малкоГлина каша, може да добавите вода и изпийте. Глинената вода се приема преди хранене.

Какво количество Глина може да се приема?
Това е твърде индивидуално и в зависимост от нуждите на организма. Няма да донесе вреда, но в някои случаи може да предизвика неприятна реакция. Хора със слаб стомах да започват да пият малко количество от Глина с повече вода, и да не прибягват директно до гъст разтвор. Когато тялото ви свикне, можете да вземете в 0,5 ч. лъжичка., до 2 ч. л. В някои случаи,Глина се пие на сравнително малки порции през целия ден. За деца е достатъчно 1 чаена лъжичка.

Най-добре е приема на Глина сутрин - веднага след събуждане и винаги точно преди ядене. Лечението понякога може да отнеме няколко месеца или дори години. Но е препоръчително периодично да се правят паузи. Например приемате Глина 21-дни и си починете 9 дни. По време на прием пазете се от използването на лекарства, защото е възможно тяхното действие да се неутрализира.

Препоръчва да се пие редовно глинена вода при анемия, заболявания на лимфната система, при хора страдащи от недостиг на минерали, както и кърмещи майки. Подагра, атеросклероза, диабет, заболявания на кожата, кръвта, черния дроб, жлъчния мехур, бъбреците, както и много други заболявания също се лекуват с вътрешен прием на Глина  .

Въпреки това, както и в случаи с много други лекарства от естествен произход , на Глината  не следва да и се приписват магически свойства. Тя не е панацея за всички известни болести и нещастия  и много експерти са на мнение, че твърде често и интензивно използване на Глина  , особено вътрешно и, може да доведе до катастрофални резултати. Както можете да видите, мненията по този въпрос са различни: някои казват, че можете спокойно да използватеГлина , други твърдят, че има причина за безпокойство.

На кого да се вярва? Вероятно на представителите на официалната медицина. Един от тях - старши научен сътрудник в Научния център по възстановителна медицина и балнеология МЗМП РФ Олга Давидова - изразява становище относно лечението с Глина . "Лечението с Глина се отнася до методи за топлинна терапия и е подобно на старите комплекси с кал, и се използва при същия спектър от заболявания - по-специално болка в ставите." Така се стигна до заключението, че при изгаряния, използватего на Глина  е противопоказано, тъй като се увеличава топлинният ефект и по този начин се увеличава степента на увреждане. По своята техника за третиране с Глина в съвременната наука в болнични условия, е близо до лечение с парафин (понякога дори смесваГлина с парафин). Основната природна забележителност на Глина  та , която се използва от физиотерапевти, - нейната висок топлинна мощност: след нагряване тя запазва топлината за дълго време.

Смес от Глина и восък се загрява до 60 ° С в продължение на 20-30 минути се свъпоставя на болни стави. В действителност, това е топлинен компрес. Показания за такова приложение: е при артрит, радикулит, миозит, , нарушение на двигателната функция на крайниците, болки в гръбначния стълб.Глината се използва за лечение на хронични възпалителни гинекологични процеси, чести настинки.

Дали да се лекувате с Глина , решете сами. По-точно - тялото ви нека реши. Ако използвате като лекГлината и се почувствате много по-добре- продължете. Или обратно ако не смятате че след използване е подобрено състоянието ви,Глината едва ли може да помогне повече.

Въпреки това, все още можете да опитате. Така че действайте. А нашите съвети и препоръки, ще бъдат за да ви помогнат в тази трудна задача, като лечение с Глина .

Няма коментари:

Публикуване на коментар