понеделник, 19 август 2013 г.

Приемане на Глина за вътрешно лечение


Идеята за приемане на   (Глина ) за вътрешно лечение предизвиква много въпроси и някои може да смятат това за много примитивно. Естествената   Глина е  известна под името бентонит, не само се използва за лечение от хората в продължение на векове, но през последните години все повече се препоръчва от практикуващите алтернативна медицина, като просто средство за вътрешна детоксикация (прочистване) на организма, което води до излекуване от различни здравословни проблеми и симптоми.

Глината е незаменима при лечение, казва в книгата си Ran Knishinsky в The Clay Cure (Healing Arts Press, 1998). През последните шест години, аз приемам всеки ден Глина. Глината съществува като форма на лечение при повече от двеста различни народи по света. Тя служи като отличен източник на радий, който доставя на организма в необходимите дози. В нея се съдържат основните микроелементи и минерални соли във такъв вид и пропорции, в които те най-добре се абсорбират от тялото. Глината е отличен източник на желязо, калций, силиций, азот, магнезий и съдържа специфични вещества, като например каолин, хидрослюда, монтморилонит т.н.

Това не е обикновена кал, разбира се. Името бентонит произхожда от наименованието на селището Форт Бентон, Уайоминг (Fort Benton, Wyoming), където за първи път се идентифицира в скалите на този район. Депозити на бентонит съществуват по цял свят, като едни от най-големите концентрации са намерени в района на Големите равнинни области на Северна Америка (Great Plains area of North America).

Бентонитът не е минерал, а търговско наименование на монтморилонит, активен минерал в много лекарствени глини и чийто произход е вулканична пепел. Това име произлиза от Монтморилон (Montmorillon), Франция, където този лекарствен минерал за първи път е идентифициран.

 


 

Няма коментари:

Публикуване на коментар