вторник, 20 август 2013 г.

Глината — лек за гръбначния стълб

Живата тъкан трябва да изпълнява своите функции, но тъй като ядем варена храна, поне можем да подхранваме организма си с жива храна под формата на апликации, компреси с Глина и отвари от различни растения. Глината има силно да въздейства на гръбначния стълб. Поради финансови причини повечето от нас не могат да си позволят целогодишно да се хранят с пресни плодове и зеленчуци, току-що изцедени плодови и зеленчукови сокове, както ни съветват Пол Брег и Уокър. Но можем да използваме зеленчуковите обелки за подхранване през кожата, вместо да ги изхвърляме. Мнозина се опасяват от нитратите, съдържащи се в кората на зеленчуците, без да знаят, че кожата ни има свойството да не пропуска вредните елементи. Затова спокойно може да добавяте към Глинените компреси зеленчукови обелки  (но те не бива да са изгнили).
В много страни  и сега се пият отвари от обелки —за прочистване на организма.
Смлените зеленчукови обелки, смесени с Глина и счукани черупки от яйца, са идеалното средство за укрепване на чупливи кости. Разбира се, ако дълго време сте се хранили неправилно, не бива да очаквате мигновени резултати. Човешкият организъм има способността да се самовъзстановява, но вие трябва да му помогнете с положителни мисли и вяра в изцелението.
Ние не обичаме достатъчно себе си, толкова малко се грижим за здравето си: предпочитаме да гълтаме различни хапчета, за да излекуваме една болест, но те ни причиняват куп други увреждания. Моя приятелка загуби много време и средства по болници, за да възстанови подвижността на краката си, а резултатът от цялото лечение беше инвалидна количка. Решихме все пак да опитаме и с така наречената „нетрадиционна" медицина. Смесихме Глина с топла отвара от картофени обелки и правехме загряващи компреси през нощта. Същата отвара, тя пиеше през деня. За кратко време инвалидната количка стана излишна. Тогава вместо загряващи компреси започнахме да правим апликации, след което последва почивка — тя е задължителна при това лечение. Тъй като в коленните стави все още имаше шипове, след почивката започнахме да добавяме към Глината, подбел (първоначално попарвахме листата, налагахме коляното с тях, а отгоре намазвахме с Глина, а по-късно със стритите сухи листа, които смесвахме направо с Глината). Тези компреси държахме по 5 часа. Освен подбел използвахме и смлени диви кестени, от време на време и корени на репей. Кестените ни служеха не само за компреси — на здрав конец бяхме нанизали 7 кестена и щом се появеше болка в коленете, гръбначния стълб или кръста, връзвахме тази „гривна" на мястото на болката.
Енергията на дивите кестени кара клетките да вибрират и да изхвърлят нечистотиите. Кестените и кората на върбата съдържат ацетил-салицилова киселина — те са заместител на аспирина и са изключително полезни при застой на кръвта и запушвания на капилярите.
В Русия все още не са провеждани научни експерименти за въздействието на отварата от картофени обелки, но мнозина я използват.  Картофите са богати на калий, който е необходим за нормалното функциониране на мускулите (и особено за сърдечния мускул). Можем да подхраним сърцето с калий чрез следния компрес: към Глината добавяме попарен овес, картофени обелки, сушени кайсии и задължително разреждаме с кисело мляко или суроватка — заради голямото съдържание на калций. За да се предотврати развитието на аденом на простатната жлеза, можем да добавим обелки от цвекло и трици — те са богати на цинк. Препоръчително е пластирът да се сложи на кръста, на лявото подребрие или върху зад стомашната жлеза. Ако към сместа се добави сок от цвекло или от листа на глухарче, ще снабдим организма си с желязо, ще премахнем умората. За да може желязото по-бързо да се превръща в хемоглобин, трябва да се консумират храни, богати на мед: черен дроб, орехи, мляко, ръжен хляб. Ако носите златен синджир  с добавка на мед (така нареченото червено злато), сигурно сте забелязали, че понякога шията ви позеленява. Не бива да се притеснявате, това е сигнал, че организмът се нуждае от мед, за да се нормализира лимфната циркулация. При забавяне на лимфната циркулация се появява болка в краката, която обикновено се мести — в глезенната става, в ходилото, в колената или прасеца. Достатъчно е да се прочистят лимфните възли и капиляри с Глина, смесена с меден сулфат или дафинов лист, за да изчезне болката. Медта, златото, цинкът, оловото при контакт с кожата отдават своята енергия на тялото, а среброто и калаят приемат енергия. Затова, ако нямате меден сулфат, Глината може да се покрива и с медна пластинка.
Лекарите твърдят, че от 18 — 26-годишна възраст, завършва растежът на човека, след което се влошава кръвоснабдяването на междупрешленните дискове. Тези дискове започват да се подхранват от междуклетъчното пространство, нарушава се балансът на микроминералите, витамините, появяват се болки в гърба, отлагат се соли — това е началото на остеохондрозата. Ние сами влошаваме  здравето си: водим заседнал начин на живот, на работното място дълго стоим или седим в една и съща поза, като по този начин натоварваме една и съща група мускули и спомагаме на определени места да се образуват запушвания. Мускулите губят еластичността си, организмът физически отслабва, а това води до мързел, неувереност в своите сили, страх, злоба, завист — така постепенно губим здравето си. Проблемите с гръбначния стълб предизвикват понякога и главоболие — когато солите в зоната на горните шийни прешлени стесняват гръбначната артерия и в мозъка не постъпва достатъчно количество кръв. Затова йогите и китайските лекари препоръчват да се спи с цилиндрична възглавничка под врата. За тази цел се използва малка възглавничка (с големина на тухла), напълнена плътно с брезови листа и шишарки от хмел, което помага много при застой на кръвта. Освен това от време на време правя компреси с топла вода на врата и раменете, след което се масажира.
Обемът на кръвта, циркулираща в артериите, трябва да е равен на обема на кръвта, циркулираща във вените. Макар да не са запознати с тези открития на д-р А. Залманов, кавказците и обикновените хора в Мексико подобряват кръвообращението си и премахват умората с масаж на врата и гърба. С масаж и гимнастика можем да въздействаме  на шийните прешлени и по този лесен и приятен начин да си спестим много проблеми; така могат да се избегнат и някои функционални изменения в редица органи. Освен прилагането на тези процедури нищо не ни коства вечер, докато гледаме телевизия, да поставим споменатата по-горе „гривна" от 7 кестена на врата и да я покрием с глинен компрес.
Много от младите хора днес страдат от изкривявания на гръбначния стълб, което от своя страна води до увреждания на вътрешните органи (прешлените се приближават един към друг и притискат нервите, които са свързани с вътрешните органи).

Това не бива да се допуска. Има много начини да се борим с ранното деформиране на гръбнака: бягане, изкачване на стълби, разходките преди лягане, танците, лечебната физкултура, упражненията на шведска стена и висилка, масажите. Изключително ефикасно е и лечението с Глинени пластири. Започнете тези процедури лятото — това е най-подходящият период за подхранване на организма през кожата. Първоначално може да правите компресите при новолуние и пълнолуние — тоест само 6 дни месечно, по време на засилена активност на слънцето, когато не се чувствате много добре. Не случайно астролозите са определили 12-те месеца по знаците на зодиака. Според астрологията функционирането на нашите органи и системи е тясно свързано с енергията на съзвездията и планетите. Има и специален дял от астрологията — медицинска астрология, която може да ни даде редица полезни съвети как да се грижим за здравето си.

Няма коментари:

Публикуване на коментар