понеделник, 19 август 2013 г.

Как да подготвим Глината за външна употреба

Преди да използвате Глина, почистете я  от камъни, корени и други чужди тела.
На първо място, оставете да изсъхне на слънце (суши достатъчно дълго време). Ако слънцето е малко, поставете Глината в близост до печка, радиатор или друг източник на топлина или светлина. Твърде големи твърди парчета и път дробете с чук, но когато те са сухи. Преди употреба измийте Глината.
Поставете парчето в преварена вода. Оставете за няколко часа, така че да е погълнала влага, разтворена се, твърди бучки смачкват с ръце или дървена шпатула (метални инструменти да се използват в никакъв!). Масата трябва да бъдат еднаква по състав, без бучки. Така, Глината е готова за използване.  Когато е необходимо, разтворът се път разрежда с малко вода. Суха може да се съхранява за неопределено време. Когато е вече път бита използвайте само чисти шпатола и пазете от външно замърсяване.
Как да  подготвим Глинена лапа
Ленен, памучен или вълнен плат (парче плат, салфетка) Сгънете на две и четири пъти или повече пъти—до желаната дебелина, удобна за използване. Поставете салфетката на масата или плоска повърхност и с ръка или дървена лъжица път разпределете слой Глина. Един слой от Глина не трябва да бъде по-широк от засегнатата област и дебел — 2— 3 cm. Поддържа се такава гъстота на глинената смес, че да не се разтича. Опитайте се да направите повърхността достатъчно гладка, за да прилегне плътно към тялото. Ако сложите лапата върху кожата на главата, мястото е предварително се покрива с кърпа: за да може лесно да се махне. Броят на лапите зависят от конкретния случай и състоянието на болния. Обикновено два или три лапи на ден са достатъчно, но можете да сложите повече. Не се притеснявайте, ако има болка или подуване. Препоръчва се да се използва до пълно излекуване. Това понякога трае няколко дни, но при тежки случаи лечението може да бъде по-дълго. Продължете да използвате лапите и известно време и след пълното възстановяване.

При лечение на много болести — разширени вени, язва на стомаха и червата, а други - на засегнатата част на тялото трябва да се поставят лапи за 4-5 последователни дни. На всеки час през деня, се препоръчва да се пие няколко 1с. л. Глина с вода.
Необходимо е да се придържате към строга вегетарианска диета. При заболявания на белите дробове, стомаха, черния дроб, бъбреците, сложете лапа локално: на болния орган.Глина може да се използва при лечението на хронични заболявания, язви, рани, счупвания и други подобни във всяка възраст. Необходимо е само да се има предвид, че може да е вредна при неправилно или некомпетентно използване.
На места засегнати от екзема и други кожни заболявания, е необходимо да се прилагат глинени кърпички. Глината има антибактериални свойства. Полезно е затоплена на водна баня Глина. Глината се използва и при премръзване.  Най-просто и достъпно — потопете ръцете или краката в леген с разтвор от Глина и топла вода.

 



Няма коментари:

Публикуване на коментар