понеделник, 19 август 2013 г.

2. Водата и Глината

Водата съдържа огромно количество микроелементи: олово, хром, кадмий, Барий, Селен, Манган, Мед, Цинк, Магнезий, Йод, Бром, Никел, Литий. Специални лаборатории следят количеството на микроелементите във водата да съответства на установените стандарти.  Ако например във водата липсва Литий, хората често изпадат в депресии.
Литий може да получите в домашни условия: поставя се бучка захар в метална лъжица и се държи над печката — щом захарта се разтопи, се изтръсква над нея пепел от запалена цигара и лъжицата се потапя в половин литров буркан с вода. На другия ден водата с литий е готова — тя  помага да се освободите от депресията, може да се използва и за компреси.
Морската вода съдържа над 70 различни микроелемента; тя не става за пиене, но е изключително подходяща за компреси с Глина .
Можем да определим какви микроелементи не ни достигат чрез анализ на космите: концентрацията на микроелементи в тях е 10 пъти по-голяма, отколкото в кръвния серум. Обикновено в косата на болните от шизофрения се съдържа повече олово и желязо и по-малко кадмий и манган, отколкото в косата на здрав човек. Недостигът на цинк говори за липса на витамини в организма, а това води до образуването на аденоми, импотентност, диабет, влошаване на зрението и др.
С водата човек получава микроелементи, а с потта ги губи. Вода, в която са накиснати джанки или целина, утолява жаждата за 30 минути, намалява потоотделянето. Често в старите леярски цехове в медните съдове за вода са сипвали по шепа Глина.

Няма коментари:

Публикуване на коментар