понеделник, 26 август 2013 г.

Комбиниране на Глина и растения и билки и други


Глината може да се разтваря не само с вода, но и с урина, кисело мляко, билкови отвари и настойки. От получената смес се приготвя полутечен или по-сух пластир, който се поставя на болното място. КъмГлината могат да се добавят и сокове от пресни зеленчуци: цвекло, зеле, краставици, чесън, хрян, копър — така пълноценно се използват лечебните свойства на въпросните зеленчуци. Често се добавят и смлени диви кестени (накисват се за 1-2 денонощия във вода, след което лесно се смилат).

Дивите кестени са горчиви и не стават за ядене, но са подходящи за лечение на разширенивени, женски и стомашно-чревни болести, радикулит, болки в ставите, чернодробни заболявания, шийна остеохондроза, хемороиди и др. — от смлените плодове, черупки и листа се приготвя отвара, която се смесва с Глина . Пластир от тази смес, поставен на челото и слепоочията, помага при ниско кръвно налягане, а поставен на тила — при високо кръвно. При мигрена се прави компрес на темето. Смята се, че е най-добре пластирът да се превързва с памучна или ленена кърпа. При болки в сърдечната област, нервни път стройства, свързани с вегетативно-съдовата дейност, неврози и стрес помага компрес, поставен малко по-ниско от подмишницата, от лявата страна.

С такива компреси лекувахме сраствания в коремната кухина на моя близка, оперирана от перитонит.

При раздразнителните и избухливи хора също могат да използват тази смес — през нощта се слагат пластири на дясното подребрие — така жлъчката не се застоява и не се натоварва черният дроб.

Ако имате път разширени венозни капиляри на носоглътката и често ви хващат настинки, трябва два пъти на ден — преди обяд и вечер преди лягане — да правите превръзки на челото с Глина , смесена с кисело мляко, просо, ръжен хляб и ситно нарязани пресни или кисели краставички. Такава превръзка ще ви бъде от голяма полза и по време на грипните епидемии.

За разнасяне на запушване на дълбока вена се втриват няколко капки терпентиново масло на проблемното място, отгоре се налага глинен пластир, а накрая се превързва с червен вълнен плат, напоен в солен разтвор. Червената вълна подобрява и ускорява лечебния процес.

Глината може да се замени с извара, която също изтегля през кожата всички нечистотии и се комбинира удачно с различни зеленчукови сокове и растения.

Няма коментари:

Публикуване на коментар