сряда, 21 август 2013 г.

Как се приема Глина



Разтворете нужното количество Глинен прах със студена вода. Пийте на - глътки, но не и на един дъх. Ако на дъното на чашата, остане малко Глина, добавете вода и изпийте. Глинената вода се приема преди хранене.
Какво количество Глина може да се приема? 
Това е  индивидуално, и в зависимост от нуждите на организма. В някои случаи може да предизвика неприятна реакция, но няма да предизвика вреда. Хора със слаб стомах  пият по-малко количество  Глина с повече вода, и да не прибягват директно до гъст разтвор. Когато тялото  свикне, можете да вземете в 0,5ч. лъжичка, до 2ч.л. В някои случаи, Глина се пие на сравнително малки порции през целия ден. За деца е достатъчно 1 чаена лъжичка.
Най-добре е приема на Глина да започне сутрин - веднага след събуждане и винаги точно преди ядене. Лечението може да отнеме няколко месеца или дори години. Но е препоръчително периодично да се правят паузи. Например приемате Глина 21-дни и 9 дни правите почивка. Не се препоръчва използването на лекарства заедно с Глина,  възможно е тяхното действие да се неутрализира.
Препоръчва да се пие редовно глинена вода при анемия, заболявания на лимфната система, при хора страдащи от недостиг на минерали, както и кърмещи майки. Подагра, атеросклероза, диабет, заболявания на кожата, кръвта, черния дроб, жлъчния мехур, бъбреците, както и много други заболявания също се лекуват с вътрешен прием на Глина.
Въпреки това, както и в случаи с много други лекарства от естествен произход, на Глината  не следва да и се приписват магически свойства. Тя не е панацея за всички известни болести и нещастия  и много експерти са на мнение, че твърде често и интензивно използване на Глината приемана  вътрешно, може да доведе до катастрофални резултати?  Мненията по този въпрос са противоречиви: някои казват, че можете спокойно да използвате Глина, други твърдят, че  причина за безпокойство има.
На кого да се вярва? Вероятно на представителите на официалната медицина. Един от тях - старши научен сътрудник в Научния център по възстановителна медицина и балнеология МЗМП РФ Олга Давидова —  изразява становище относно лечението с Глина. "Лечението с Глина се отнася до методи за топлинна терапия и е подобно на старите комплекси с кал, и се използва при същия спектър от заболявания — по-специално болка в ставите." Така се стигна до заключението, че при изгаряния, използването на Глина  е противопоказано, тъй като се увеличава топлинният ефект и по този начин се увеличава степента на увреждане. По своята техника за третиране с Глина в съвременната наука в болнични условия, е близо до лечение с парафин (понякога дори смесва Глина с парафин). Основната природна забележителност на Глината , която се използва от физиотерапевти, - нейната висок топлинна мощност: след нагряване тя запазва топлината за дълго време.
Смес от Глина и восък се загряват до 60 ° С в продължение на 20-30 минути се  поставя на болни стави. В действителност, това е топлинен компрес. Показания за приложение: при артрит, радикулит, миозит, , нарушение на двигателната функция на крайниците, болки в гръбначния стълб. Глината се използва за лечение на хронични възпалителни гинекологични процеси, чести настинки.
Дали да се лекувате с Глина, решете сами. По-точно - тялото ви нека реши. Ако използвате Глината за лечение и се почувствате  по-добре - продължете. Или обратно, ако не смятате, че състоянието Ви не се е подобрило, Глината няма да помогне. Все пак,  можете да опитате. Нашите съвети и препоръки ще Ви бъдат полезни.

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар