понеделник, 19 август 2013 г.

Чудотворна Глина

В Библията се казва, че първият човек е създаден от Бога от глина (в превод King James - "пръстта на земята," Битие 2, 7).
За Глината, какво е тя, и именно защо свойствата и се ценят от много привърженици на нетрадиционната медицина. Сега е време, за изучим начините за използване на този материал. Най-често в Глинотерапията се практикува апликация, къпане с Глина, маски, лапи, а също и вътрешен прием.

Като цяло се смята, че много заболявания – и много начини за лечение, или предотвратяването им. Например, ако имате безсъние Глината се използва  външно (на челото се поставя студен компрес от глинена каша, като в същото време на краката се поставя компрес с топла вода примесена с лъжичка оцет).


Използването на Глина  като лекарство е много полезно при тежка киселини. По отношение на вкуса, Разбира се не е най-доброто (някои хора не обичат скърцане по зъбите и предпочит доказани лекарства), но много ефективна (а не като някакви странични ефекти): поглъщане на Глинена вода добавят към него малко креда. След 5-10 мин пристъпът на киселини в стомаха спира за дълго време.
Вътрешно, Глината се приема при силна кашлица (обикновена настинка, а не от хроничен характер), която преминава бързо, като се смуче парче Глина (можете едновременно да Наложете и топли компреси с глинен лапа по гърдите). Глинената вода се използва за предотвратяване на диария и стомашно-чревни заболявания.
Добре е да се направи и пречистване с Глина и при бременност (първите 3-4 месеца). Бъдещи майки препоръчително да приемат ежедневно няколко с. л. вода с Глина, особено по време на боледуване.
Външно прилагане на Глина  се препоръчва при раздразнения на кожата и лигавицита, например, ежедневно за 10 минути глинени бани и промиване с глинена лапа върху засегнатата област.
Бялата Глина (каолин) на прах се използва при изгаряне. Малко Глина се поставя директно върху изгореното веднага, без никакъв страх, а след се подменя толкова често, колкото е възможно Помага и Глина с малко разреден оцет, поставя се на мястото на изгаряне.
За тези, които сериозно се интересуват лечение с Глина на почти всички известни заболявания, са следните препоръки от практическо естество.


Няма коментари:

Публикуване на коментар